Redovita godišnja skupština HDKP-a za 2013. godinu

[:hr]Održana je redovita godišnja skupština HDKP-a te su izabrani članovi novog Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti. Za predsjednicu Društva jednoglasno je izabrana Sanja Matešić.

Ostali članovi Upravnog odbora su: Tamara Levak Potrebica, potpredsjednica; Miljenka Demel, blagajnica; Irena Marković, tajnica. Skupština je izabrala članove Nadzornog odbora: Jasenka Šafran, Nataša Mance, Tvrtko Černoš. Sud časti radit će u sastavu: Toni Luburić, Tanja Žakula, Goranka Antunović.

Kao važna predstojeća aktivnost Društva istaknuto je održavanje izvanredne sjednice Skupštine koja bi se trebala održati poslije Uskrsa kako su se složili nazočni članovi na prijedlog predsjednice Društva. Izvanredna skupština je nužna zbog usvajanja izmjena Statuta, prvenstveno radi uvođenja mogućnosti glasovanja po punomoći. Uz to je potrebno usvojiti novi Pravilnik za prijem novih članova koji je već pripremio Odbor za prijam novih članova i mentorstvo. Također, to će biti prilika da se razgovara o različitim viđenjima funkcioniranja Društva, odnosno o načinu rada radnih odbora. Radni materijali već su pripremljeni te su bili poslani u prosincu 2012. kada izvanredna skupština nije bila održana zbog nedostatka kvoruma.[:]