Godišnja skupština HDKP

Na ovogodišnjoj maratonskoj Skupštini HDKP-a održanoj 31. siječnja 2020. okupili smo se u rekordnom broju, donijeli važne odluke, te u Društvo primili šest novih članica i članova te petero pretpristupnika i pretpristupnica. Svima čestitamo i nadamo se da će biti aktivni članovi Društva!

Na Skupštini je Upravni odbor podnio redovite godišnje izvještaje o radu svih radnih odbora i radnih skupina, financijski izvještaj i izvještaj o svom radu. Predsjednica Društva zahvalila je poimence svim članovima koji su bili uključeni u neki od prošlogodišnjih projekata, a kao najveći je istaknula proslavu 45. obljetnice od osnutka HDKP-a.

Veliki posao odradila je i Radna skupina za reviziju Etičkog kodeksa i Standarda profesionalnog konferencijskog prevođenja čiji je prijedlog, nakon rasprave i manjih dodatnih izmjena, jednoglasno usvojen. Raspravljali smo i o drugim temama važnima za našu struku, te razmotrili pristigle molbe za članstvo i pretpristupništvo. U Društvo je primljeno šest novih članica i članova (Davorka Čurković, Erna Feredža Luburić, Romana Pezić, Nives Curić, Sandra Palihnić Jurina i Bruno Štefić) te petero pretpristupnica i pretpristupnika (Jelena Mandić, Jelena Marinović, Martina Cvjetko Ljutić, Jadranka Ivančić, Tomislav Buljević). Svima od srca čestitamo i veselimo se zajedničkom radu na promicanju naše struke!