Predavanja i predstavljanja HDKP-a u Puli, Rijeci i Splitu

Članovi HDKP-a uz organizacijsku pomoć Sveučilišta u Puli te Udruge STIP iz Rijeke i Splita održali su predavanje pod nazivom „Konferencijsko prevođenje u Hrvatskoj - izazovi i prilike“ u Puli, Rijeci i Splitu za studente jezičnih i prevoditeljskih studija te ostalo zainteresiranu stručnu javnost.

U predavanjima naglasak je bio na profesionalnim standardima struke i ulozi HDKP-a, no obuhvaćene su i druge teme kao što su stanje na tržištu, mogućnosti obrazovanja za konferencijsko prevođenje, rad za institucije Europske unije, te uloga AIIC-a na globalnom tržištu.

Predavanje na Sveučilištu u Puli 29. svibnja održale su Ivanka Rajh, Elvira Mulić i Sandra Breznički Ucović, a svojim dolaskom su ih podržali i članovi iz Istre/Italije, Daira Mrazovac, Marina Barbić Poropat i Jan Vanek.

Predavanje u Rijeci održano je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 30. svibnja, predavači su bili Toni Luburić, Elvira Mulić i Sandra Breznički Ucović, a kao podrška pridružila im se i članica Daira Mrazovac iz Pule.

Predavanje na Sveučilištu u Splitu 2. lipnja održale su Tamara Levak Potrebica i Sandra Breznički Ucović.