Godišnja Skupština

U petak, 17. veljače 2022. godine, HDKP je održao svoju godišnju skupštinu, prvu koja se od početka pandemije sastala fizički. Skupština je ove godine ujedno bila i izborna i stoga nas raduje da je okupila velik broj članica i članova koji su izabrali novi Upravni i Nadzorni odbor, te Sud časti.

Na čelu upravnog odbora ostala je Sandra Breznički Ucović, na mjesto potpredsjednice ponovo je izabrana Nata Hajdu, dok je Erna Ferendža Luburić tajnica u još jednom mandatu, a nova blagajnica je Sandra Palihnić Jurina koja je na tom mjestu zamijenila Elvira Mulić. U Nadzorni odbor ponovno su izabrane Sanja Matešić, Zvjezdana Kastrapeli i Jasenka Šafran, a i Sud časti je potvrđen u dosadašnjem sastavu: Toni Luburić, Goranka Antunović i Ljiljana Culjak.

Osim što je skupština izabrala novo vodstvo Društva, donijela je i financijski plan i okvirni plan rada za 2023. godinu, te raspravljala o cijelom nizu tema relevantnima za našu profesiju. Donesene su i izmjene i dopune Standarda profesionalnog konferencijskog prevođenja, a u članstvo je primljena Nevena Erak Camaj, dok je Iva Brajković nova pretpristupnica. Objema čestitamo i radujemo se što će zajedno s nama promicati našu struku i sudjelovati u radu našeg Društva.