Predavanja i predstavljanja HDKP-a u Puli, Rijeci i Splitu

Članovi HDKP-a uz organizacijsku pomoć Sveučilišta u Puli te Udruge STIP iz Rijeke i Splita održali su predavanje pod nazivom „Konferencijsko prevođenje u Hrvatskoj – izazovi i prilike“ u Puli, Rijeci i Splitu za studente jezičnih i prevoditeljskih studija te ostalo zainteresiranu stručnu javnost.

U predavanjima naglasak je bio na profesionalnim standardima struke i ulozi HDKP-a, no obuhvaćene su i druge teme kao što su stanje na tržištu, mogućnosti obrazovanja za konferencijsko prevođenje, rad za institucije Europske unije, te uloga AIIC-a na globalnom tržištu.

Predavanje na Sveučilištu u Puli 29. svibnja održale su Ivanka Rajh, Elvira Mulić i Sandra Breznički Ucović, a svojim dolaskom su ih podržali i članovi iz Istre/Italije, Daira Mrazovac, Marina Barbić Poropat i Jan Vanek.

Predavanje u Rijeci održano je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 30. svibnja, predavači su bili Toni Luburić, Elvira Mulić i Sandra Breznički Ucović, a kao podrška pridružila im se i članica Daira Mrazovac iz Pule.

Predavanje na Sveučilištu u Splitu 2. lipnja održale su Tamara Levak Potrebica i Sandra Breznički Ucović.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”11″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”0″ thumbnail_width=”240″ thumbnail_height=”160″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”20″ number_of_columns=”0″ ajax_pagination=”0″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]