Novosti


Predavanje „Profesionalna etika i standardi konferencijskoga prevođenja“ – Pula, 21. svibnja 2018.

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja, u suradnji s Fakultetom za interdisciplinarne, talijanske i kulturološke studije Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, poziva vas na interaktivno predavanje „Profesionalna etika i standardi konferencijskog prevođenja“, na kojem će biti riječi o važnosti poštovanja profesionalnih standarda i etičkih normi, a bit će i prilike za razmatranje brojnih primjera iz prakse i praktične savjete u odnosu na neke dvojbene situacije. Predavanje će se održati 21. svibnja 2018. u 14.00h u dvorani 28/5 na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli, I.M. Ronjgova 1, Pula.Ulaz je slobodan. Radujemo se Vašem dolasku!

 

Predavanje “Konferencijsko prevođenje u Hrvatskoj – izazovi i prilike” – Zadar, 3. svibnja 2018.

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja, u suradnji s Odsjekom za francuski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru, poziva vas na predavanje “Konferencijsko prevođenje u Hrvatskoj – izazovi i prilike” koje će se održati 3. svibnja 2018. u 18.00h u dvorani 136 na Odsjeku za francuski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru, Obala Petra Krešimira IV. br. 2. Ulaz je slobodan. Radujemo se vašem dolasku!

Pozivnica:

Predavanje “Konferencijsko prevođenje u Hrvatskoj – izazovi i prilike” – Split, 4. svibnja 2018.

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja, u suradnji s Udrugom sudskih tumača i prevoditelja iz Splita, poziva vas na predavanje “Konferencijsko prevođenje u Hrvatskoj – izazovi i prilike” koje će se održati 4. svibnja 2018. u 17.00h u učionici br.8 na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Splitu, Teslina 10. Ulaz je slobodan. Radujemo se vašem dolasku!

Pozivnica:

Godišnja skupština

19.1.2018. – Na redovitoj godišnjoj skupštini održanoj 19. siječnja 2018. godine u Društvo su primljeni novi članovi: Reneé Davies, Vinka Komesar Rajković, Dragana Budanko i Lea Kovacs. Katarina Bačić primljena je u status pretpristupnika. Svima od srca čestitamo i očekujemo da će se aktivno uključiti u naše aktivnosti. Zapisnik je dostavljen članovima.

Prijave za članstvo u HDKP-u

Najavljujemo da su prijave za članstvo u HDKP-u otvorene do zaključno 15. prosinca 2017. godine. Sve zainteresirane pozivamo da, ako to još nisu učinili, prouče upute za prijavu na http://www.hdkp.hr/hr/drustvo/prijava-za-clanstvo/, te da ih što prije pošalju na clanstvo@hdkp.hr. S dodatnim pitanjima se slobodno obratite Odboru za prijam novih članova i sustav mentorstva na istu e-adresu. Odluku o prijmu prijavljenih kandidata za članstvo donijet će Skupština HDKP-a 19. siječnja 2018. godine.

30. rujna – Međunarodni dan prevoditelja

Hrvatsko društvo konferencijskih prevoditelja obilježilo je u subotu 30. rujna 2017. godine Međunarodni dan prevoditelja prigodnim okupljanjem članova i pretpristupnika. Ovo neformalno druženje pokazalo se kao izvrsna prilika za susret s kolegama koje ne vidimo često i razgovore o temama kojima se ne bavimo na redovnim sastancima i skupštini. Opširnije